Kanada Vizesi Nasıl Alınır ?

Kanada vizesi için Kanada vize ücretlerini, detaylı açıklamayı ve vize sürecini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Refah düzeyi gelişmiş bir ülke olan Kanada, doğal güzellikleri ile yüz ölçümü geniş bir ülkedir. Ülkenin resmi dilleri İngilizce ve Fransızca’dır. 

Kanada vize çeşitlerini, ücretlerini ve başvuru esnasında istenen belgeleri birlikte inceleyelim.

Kanada Vize Türleri Nelerdir?

Kısa süreli ziyaret veya uzun süreli kalış olarak iki başlık altında Kanada vize türlerini toplayabiliriz. Bu vize türleri şu şekildedir:

  • Turist vizesi: Turist amacıyla Kanada’ya gitmek için verilir. Arkadaşlarını veya ailesini görmeyi amaçlayan başvuru sahipleri için uydundur.
  • İş vizesi: Bu, Kanada’da toplantı veya konferanslara katılmak gibi ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen kişiler için uygundur.
  • Öğrenci vizesi: Bu, Kanada’da bir eğitim kurumunda okumak isteyenler içindir. Lise ve lisans dahil olmak üzere diğer akademik amaçlar için uygundur. Bununla birlikte dil eğitimi almak isteyenlerin de başvurması gereken vize türüdür.
  • Çalışma vizesi: Kanada’da geçici olarak çalışmak isteyenler içindir.
  • Geçici İkamet İzni (TRP): Düzenli vize almaya uygun olmayan ancak tıbbi tedavi veya cenazeye katılmak gibi belirli bir amaçla Kanada’ya gelmesi gereken kişiler için verilir.
  • Süper Vize: Bu, Kanada vatandaşlarının veya daimi ikamet edenler için özel bir vizedir. Kişilerin ebeveynleri veya büyükanne ve büyükbabaları için özel bir ziyaretçi vizesi türüdür. Bir seferde 2 yıla kadar Kanada’da kalmalarına izin verir.

Kanada Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Kanada-Vize-Gecerlilik-Suresi-Ne-Kadar

Vizenin geçerli olduğu veya kullanılabileceği süre, vizenin geçerlilik süresi olarak adlandırılır. Kanada vizesinin geçerlilik süresi, sahip olduğunuz vize türüne ve Kanada ziyaretinizin amacına bağlı olacaktır.

Örneğin, turist vizesi 6 aylık bir süre için geçerliyken, öğrenci vizesi eğitiminizin süresi boyunca (birkaç yıl olur) geçerlidir. Çalışma vizesi, iş sözleşmenizin veya çalışma izninizin süresine bağlı olarak belirli bir süre için geçerlidir.

Kanada vizesinin geçerlilik süresinin ülkede kalabileceğiniz süreyi mutlaka belirlemediğini belirtmekte fayda var. Bazı durumlarda, ülkede geçerli bir nedeniniz olduğu sürece Kanada’da vizenizin geçerlilik süresinden daha uzun süre kalırsınız. Örneğin, vizenizin ilk geçerlilik süresinden sonra Kanada’da çalışmaya veya okumaya devam etmek istiyorsanız, çalışma veya çalışma izninizin uzatılması için başvurursunuz.

Kanada Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kanada vizesi için başvururken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var:

  • Doğru belgelere sahip olduğunuzdan emin olun: Farklı vize türleri, farklı belgeler gerektirir. Başvurunuza başlamadan önce ihtiyacınız olan tüm belgelere sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurun: Başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurduğunuzdan emin olun. Eksik veya hatalı başvurular gecikir veya olumsuz sonuçlanır.
  • Vize ücretini ödeyin: Çoğu vize, başvuru sürecinin bir parçası olarak bir ücret ödenmesini gerektirir. Doğru ücreti ödediğinizden emin olun ve makbuzu başvurunuzla birlikte ekleyin.
  • Kendi ülkenizle bağlarınızın kanıtını sağlayın: Kanada ziyaretinizden sonra evinize dönmenizi sağlamaya yardımcı olacak iş, aile veya mülk gibi ülkenizle güçlü bağlarınız olduğunu gösterebilmelisiniz.
  • Yeterli paranız olduğunu gösterin: Kanada’da kaldığınız süre boyunca geçiminizi sağlayacak kadar paranız olduğunu gösterebilmelisiniz. Bu, Kanada’daki bir arkadaşınızdan veya akrabanızdan aldığınız mali desteğin kanıtını gösterin. Diğer bir seçenek olarak kendi mali kaynaklarınızın kanıtını sağlayın.
  • Dürüst olun: Başvurunuzda dürüst ve doğru olun. Yanlış bilgi veya belge sağlamanız, başvurunuzun reddedilmesine sebep olur. Diğer bir senaryoda ise vizenizin iptal edilmesine neden olur.

Bu ipuçlarını takip ederek Kanada vizesi alma şansınızı arttırırsınız.

Kanda Vize Ücreti Ne Kadar?

Kanada vizesi ücreti, başvurduğunuz vize türüne ve başvurduğunuz ülkeye bağlıdır. Ücretler genellikle yerel para biriminde ödenir ve değişir.

Yaygın vize türleri için bazı vize ücretleri aşağıda verilmiştir:

-Turist vizesi (tek giriş): 100 CAD

-Turist vizesi (çoklu giriş): 100 CAD

-Öğrenci vizesi: 150 CAD

-Çalışma vizesi: 155 CAD

-Süper Vize: 100 CAD

Bunların sadece örnek olduğunu ve ödemeniz gereken gerçek ücretin farklı olabileceğini belirtmekte fayda var. Bu ücretlerin, yıldan yıla değişebileceğini lütfen unutmayın. En güncel ücret bilgileri için Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) web sitesine bakmalısınız.

Vize ücretine ek olarak, başvuru sürecinin bir parçası olarak biyometrik ücret ödemeniz gerekebilir.  Bu süreç parmak izi ve fotoğraf kişi kişisel bilgileri kapsar.

Ücreti ödeyemiyorsanız, mülteci olmanız veya maddi sıkıntı yaşamanız gibi belirli durumlarda ücretten feragat talebinde bulunun.

Kanada Öğrenci Vizesi Nedir?

Kanada-Ogrenci-Vizesi-Nedir

Kanada öğrenci vizesi, Kanada’da bir eğitim kurumunda eğitim görmenizi sağlayan bir belgedir. Öğrenci vizesine hak kazanabilmek için Kanada sınırları içerisinde bir okula kayıt yapmış olmanız şarttır. Bu bir lise, kolej, üniversite, dil okulu veya bir kurs kurumudur.

Yukarıda bahsi geçen kurumlardan herhangi birine kabul edilmiş olmanız yeterlidir. Aynı zamanda, eğitiminiz sırasında kendinizi desteklemek için yeterli paranız olduğunu göstermeniz şarttır.

Öğrenci vizesine başvurmak için aşağıdaki belgeleri sunmanız gerekir:

  • Geçerli bir pasaport,
  • Kanada’da tanınmış bir eğitim kurumundan kabul mektubu,
  • Banka hesap özetleri veya bir arkadaş veya akrabadan alınan mali sponsor mektubu gibi mali destek kanıtı,
  • Çalışma izni başvuru formu,
  • Vize başvuru ücreti,
  • Koşullarınıza bağlı olarak, sicil kaydı veya tıbbi muayene sonuçları gibi başka belgeler de sağlamanız gerekmektedir.

Öğrenci vizesi başvuru sürecinin birkaç ay sürebileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle başvuru sürecini planladığınız başlangıç tarihinden çok önce başlatmalısınız.

Öğrenci vizesine sahip olduğunuzda, kaydınızı sürdürdüğünüz ve vizenizin koşullarını yerine getirdiğiniz sürece eğitiminiz boyunca Kanada’da eğitim alabilirsiniz. Ayrıca kampüste ve bazı durumlarda kampüs dışında yarı zamanlı çalışabilirsiniz.

Kanada Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Kanada turist vizesinin işlem süresi, başvurduğunuz yılın zamanı gibi bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, sürecin birkaç hafta sürmesini bekleyebilirsiniz. Ancak durumunuza bağlı olarak daha uzun veya daha kısa sürer.

İşlem süresinin bir dizi faktöre bağlı olarak değişebileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle en güncel bilgiler için web sitesini düzenli olarak kontrol edin.

Sorunsuz ve zamanında bir süreç sağlamak için, gerekli tüm belgelere sahip olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurmanız çok önemlidir. Kanada vizesi başvurunuzu, planladığınız seyahat tarihinden önce yapmalısınız.

Kanada Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası, yurt dışına seyahat ederken maruz kalabileceğiniz sağlık giderlerini karşılayan bir sigorta türüdür. Kanada vizesi için başvuruyorsanız, başvurunuzun bir parçası olarak seyahat sağlık sigortası kanıtı sağlamanız zorunludur.

Seyahat sağlık sigortası, Kanada’da kaldığınız süre boyunca hastalanmanız veya yaralanmanız durumunda tıbbi bakıma erişmenizi sağlamaya yardımcı olur. Hastanede kalma, doktor ziyaretleri ve reçeteli ilaçlar gibi masrafları karşılar.

Seyahat sağlık sigortası yaptırmak için uzman acentalarla iletişime geçin. Bu konuda yılların tecrübesine sahip uzman ekibiyle çalışan seyahatpolicesi.com sayfasını ziyaret edin. Sigorta satın alırken ihtiyaçlarınıza en uygun poliçeyi bulmanız önem taşır. Hızlıca kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası satın almak için burayı tıklayın.

Seyahat sağlık sigortası poliçesi seçerken teminat limitleri, istisnalar ve poliçenin maliyeti gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Politikanın Kanada hükümetinin gerekliliklerini karşıladığından da emin olmalısınız.

Kanada’ya Göç İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kanadaya-Goc-Icın-Gereklı-Belgeler-Nelerdır

Kanada’da birçok farklı türde göçmenlik programı vardır ve sağlamanız gereken belgeler, başvurduğunuz programa bağlı olacaktır. Genel olarak, göçmenlik başvurunuzun bir parçası olarak aşağıdaki belge türlerini sağlamanız gerekecektir:

Pasaport: Kanada’ya giriş ve çıkış yapmanızı sağlayan geçerli bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sağlamanız gerekecektir.

Biyometrik Fotoğraf: Kendinizin ve başvurunuza dahil olan aile bireylerinin yakın tarihli iki adet vesikalık fotoğrafınızı sağlamanız gerekecektir

Eğitim Belgeleri: Belirli bir eğitim düzeyine sahip olmanızı gerektiren bir göçmenlik programına başvuruyorsanız, transkript, diploma ve derece gibi belgeleri sağlamanız gerekecektir.

Dil Testi Sonuçları: Başvurunuzun bir parçası olarak dil becerilerinizi göstermeniz gerekiyorsa, IELTS veya CELPIP gibi bir dil testinin sonuçlarını sağlamanız gerekecektir.

İş Deneyimi Belgeleri: İş deneyimi gerektiren bir göçmenlik programına başvuruyorsanız, iş sözleşmeleri, maaş koçanları ve eski işverenlerinizden alınan referans mektupları gibi belgeleri sağlamanız gerekecektir.

Sağlık Muayene Sonuçları: Başvurunuz kapsamında bir sağlık muayenesinden geçmeniz gerekiyorsa, muayene sonuçlarını sunmanız gerekecektir

Adli Sicil Kaydı: Son on yıl içinde altı ay veya daha uzun süre yaşadığınız herhangi bir ülkeden polis izin belgeleri sağlamanız istenir.

Bunun sadece genel bir liste olduğunu ve sağlamanız gereken belirli belgelerin, başvurduğunuz göçmenlik programına bağlı olarak değişebileceğini belirtmekte fayda var. 

İçeriğimizde Kanada vizesi için gerekli belgeleri, mevcut vize çeşitlerini, vize ücretlerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları sizlere anlattık. Siz de vize başvurunuz için ihtiyacınız olan seyahat sağlık sigortasını buradan satın alabilirsiniz. Kanada vizesi hakkında merak ettiklerinizi yorumlarda bize iletebilirsiniz.

Skorumuz
Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close