İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere seyahati için vizeye ihtiyacınız olabilir. Bu yazımızda İngiltere vize türlerini ve başvuru sürecini birlikte inceleyeceğiz. Vize başvurunuzu ülkenizdeki İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’na yapmalısınız. Başvurunuzu yapmak için, bir başvuru formu doldurmalısınız. 

Ayrıca, pasaportunuz, seyahat planlarınız, niyetinizi ve konaklama planlarınız hakkında detaylı bilgiler de içeren bir vize başvuru belgesiyle birlikte birkaç fotoğraf da göndermeniz gerekir. Bir diğer yol, İngiltere vizesi için doğrudan İngiltere Vize ve Göç İşlemleri Merkezi’ne başvurmaktır. 

Bu merkez, vize başvurularının online olarak kolayca yapılmasını sağlamaktadır. Başvurunuzun başarıyla kabul edilmesi durumunda, vizenizi almak için İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’na bir randevu alınmalıdır. Vizeye ilişkin tüm gerekli belgeleri getirmeniz ve sorgulanmanız gerekecektir.

İngiltere Vize İstiyor mu?

Son yapılan değişiklikler doğrultusunda İngiltere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Bordo (umuma mahsus), yeşil (hususi mahsus) ve hizmet pasaportlarından vize istemektedir.

İngiltere Vize Türleri Nelerdir?

Ingiltere-Vize-Turleri-Nelerdir

Vize türlerini birlikte inceleyelim:

  1. Turist vizesi: Turist vizesi, İngiltere’ye turizm amaçlı seyahat etmek isteyenler için uygundur. Genellikle 6 aya kadar geçerlidir ve sadece turizm amaçlı seyahatler için Turist vizesi ile İngiltere’de çalışmaya izin yoktur.
  2. İşyeri açma vizesi: Bu vize, İngiltere’de bir işyeri açmak ve yönetmek isteyen yabancı girişimciler için uygundur. Genellikle 5 yıl süreli bir vize türüdür, İngiltere’de çalışma izni de verir.
  3. Öğrenci vizesi: Öğrenci vizesi, İngiltere’de bir üniversite veya lisansüstü programa katılmak isteyenler için uygundur. Bu vize, sahibine İngiltere’de çalışma izni de verir, ancak öğrenci vizesi sahibi sadece eğitim dönemleri dışında çalışmaya izin verilir. Genellikle eğitim süresinin bitimine kadar geçerlidir.
  4. İşçi vizesi: Bu vize, İngiltere’de bir işveren tarafından işe alınıp çalışmaya başlamak isteyenler için uygundur. İşçi vizesi, genellikle işveren tarafından verilen bir çalışma teklifi ile birlikte talepte bulunulması gerekir. İşçi vizesi, genellikle işveren tarafından verilen çalışma sözleşmesinin bitimine kadar geçerlidir.
  5. Transit vize: Aktarmalı uçuşlar için İngiltere alanına gireceğiniz durumlarda vize almaya ihtiyacınız vardır. Bu vize pasaport kontrol noktasını geçip geçmemenize göre değişiklik gösterir.
  6. Çalışma vizesi: İngiltere çalışma vizeleri çeşitlilik gösterir. Tek bir tip çalışma vizesi yoktur. Çalıştığınız sektöre göre değişir. 

Bu vize türleri dışında, İngiltere vatandaşı olmayan eşleri ve aile bireyleri de İngiltere’ye yerleşme vizesi ile İngiltere’de yaşamak ve çalışmak için başvuru hakkına sahiptir.

İngiltere Vize Başvurusu Yaparken İstenen Belgeler Nelerdir?

Başvuru yaparken, seyahat amacınızı destekleyecek belgeleri göstermeniz gerekir. Bu doğrultuda, gerçekleştireceğiniz ziyaret için aşağıdaki dosya ve belgeleri hazırlamanız önerilir.

  1. Pasaport: Başvuru yaptığınız vize türüne göre geçerli bir pasaport veya uluslararası nüfus cüzdanı sunmanız gerekir. Pasaportunuzun, vize için talep edilen süre kadar geçerli olması şarttır.
  2. Vize başvuru formu: Başvuru formunu doldurarak vize talebinizi resmi olarak bildirmiş olursunuz. Bu form, konsolosluk biriminden alınır. Yeni güncellemeler doğrultusunda, online olarak da doldurulabilir. Eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmalıdır.
  3. Biyometrik fotoğraf: Uygun formda ve son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf başvuru esnasında istenmektedir. Genellikle 2 adet olması yeterlidir.
  4. Banka hesap cüzdanı: Banka gelir ve gider durumunuzdur. Son 3 veya 6 ay olmak üzere hesap dökümanınızı gösterirsiniz. Finansal yeterliliğiniz kanıtlamanız için önemlidir.
  5. Vize ücreti: Vize ücretini ödemeniz gerekir.
  6. Uçak rezervasyonu: Seyahat planınızı gösteren belgeleri sunmanız, seyahatinizi kanıtlayan diğer belgeler arasında yer alır. Bu belgeler arasında biletler ve uçak rezervasyonları gibi belgeler yer alabilir.
  7. Otel rezervasyonu: Konaklama yapacağınızı yeri göstermek için otel rezervasyonunuzu gösteren çıktı alın. Ayrıca, bir arkadaş veya tanıdığınızın yanında kalmayı planlıyorsanız bunu açıkça belirtmelisiniz.
  8. Seyahat sağlık sigortası: Gideceğiniz ülkede kalacağınız süre içerisinde herhangi bir sağlık durumuna karşı, seyahat sağlık sigortası poliçesi satın almanız gerekir.
  9. Neden İngiltere’ye seyahat ettiğinizi gösteren belgeler: İngiltere’ye turistik amaçla seyahat ettiğinizi gösteren belgeler sunmalısınız. Bu belgeler arasında turizm amaçlı seyahatler için satın aldığınız tur paketleri ve turizm amaçlı seyahatler için rezervasyonlar gibi belgeler yer alır.
  10. Öğrenci vizesi için: Öğrenim göreceğiniz okul veya üniversitenin kabul mektubunu ve öğrenim ücretlerini ödeyebileceğiniz bir finansal güvence belgesini sunmanız gerekir.
  11. İşçi vizesi için: İşvereniniz tarafından verilen bir çalışma teklifi ve çalışma sözleşmesini sunmanız önemlidir. Ayrıca, işvereniniz tarafından size verilecek bir referans mektubu da etkilidir.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Ingiltere-Vizesi-Kac-Gunde-Cikar

İngiltere vizesi, genellikle 3-5 iş günü içinde çıkar. Ancak, bazı durumlarda işlemler 15 iş gününe kadar uzar. Özellikle konsolosluğun tatil takvimine göre bu durum uzar ya da kısar. Vize başvurularınızda konsolosluk ile irtibat halinde olmanız önem taşır. Aynı zamanda, aracı kurum ile başvuru yapıyorsanız; aracı şirket ile görüşün.

İngiltere Vizesi Almak Zor Mu?

İngiltere vizesi almak zor değildir. Fakat tüm başvuruların kabul edilmesi garanti edilemez ve her başvuruya bağlı olarak, vize işlemleri zaman alır. Başvurunuzun kabul edilmesi için, belirli gereksinimleri ve koşulları yerine getirmeniz gerekir. 

Ayrıca, vize başvurunuzu alırken, yapılacak mülakat sırasında belirli gereklilikleri karşılamanız da önem taşır. İngiltere vizesi almak her durumda kolay olmayabilir. Başvuracak kişinin durumuna, seyahat amacına ve diğer bazı koşullara göre değişkenlik gösterir. 

Genel olarak gitmek istediğiniz ülke, başvurular için her durumda detaylı bir araştırma yapmayı amaçlamaktadır. Başvuru sahibi, gerekli belgeleri zamanında sağlaması durumunda, İngiltere vizesi almak için kolay bir süreç de doğar.

İngiltere Vize Ücreti Ne Kadar?

İngiltere vize ücreti, vize başvurusu yapan kişinin durumuna ve vize türüne göre değişir. Genellikle, başvuru yapan kişinin yaşı, seyahat amacı ve seyahat süresine göre hesaplanır. 

Ücretler, başvuru türüne veya vize türüne göre değişmektedir. Ücretler arasında, bir kişinin İngiltere’ye turist olarak gitmesi için yapılan başvuru için kullanılan Standart Vize Uygulaması ücreti (SVAT), daha uzun süreli vizesi için başvuruda bulunanlar için uzun süreli vize ücreti (LTVAT) ve çalışma vizesi için ödeme yapılması gereken çalışma vize ücreti (WVAT) vardır. 

Ayrıca, İngiliz vatandaşı olmayan eşlerin ve çocukların İngiltere’ye giriş çıkış yapmaları için yapılan başvurular için ek ücretlerin ödenme olasılığı vardır. Bu nedenle, başvuru yapan kişi vize ücretlerini öğrenmek için konsolosluk veya elçiliğe başvurmalıdır.

İngiltere Vize Reddi Durumunda Ne Yapmalısınız?

Ingiltere-Vize-Reddi-Durumunda-Ne-Yapmalisiniz

Reddedilen bir başvuruda, ne yapmanız gerektiği konusunda başvuru yaptığınız kurumla iletişime geçin. Eğer aracı bir firma ile birlikte hareket ettiyseniz yetkili personelle görüşün. Doğrudan büyükelçiliğe veya konsolosluğa başvuru gerçekleştirdiyseniz bu kurumu arayın. Başvurunuzu reddeden kuruma başvurunuzu tekrar göndermek ilk adımdır. Yani elçiliğe veya konsolosluğa reddinizin incelenmesi hakkında ikinci bir başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvurunuzdan sonra daha ayrıntılı bilgi için İngiltere büyükelçiliğine veya konsolosluklara başvurabilirsiniz. Burada, başvurunuzun reddedilmesinin nedenlerini ve talep ettiğiniz vizenin size verilip verilmeyeceği hakkında bir açıklama elde edersiniz. 

Aynı zamanda, konsolosluk sizden ek belge talep etme hakkına sahiptir. Öncelikle, İngiltere vizesi için gerekli olan bilgileri ve gerekli belgeleri kontrol edin ve daha sonra en yakın vize başvuru merkezine giderek başvurunuzu yapın. 

Ayrıca, İngiltere vizesi için başvuru yapmadan önce, vize kategorisi ve vize ücreti hakkında bilgi edinmeniz de önemlidir. Vize ücreti ve vize kategorisi, vize başvuru türüne göre değişkenlik gösterir. 

Örneğin, turistik amaçlı bir seyahat için farklı bir vize ücreti ve vize kategorisi geçerliyken, iş amaçlı bir seyahat için farklı bir vize ücreti ve vize kategorisi geçerlidir. Bu nedenle, vize başvuru sırasında doğru vize kategorisi ve vize ücreti hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.

Bu yazımızda İngiltere vize süreci hakkında detaylı bir açıklama yaptık. Daha önce vizeye başvurduysanız veya başvurmayı düşünüyorsanız, siz de düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşın.

Skorumuz
Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close