Estonya Vizesi Nasıl Alınır?

Estonya vizesi çeşitleri, ülkeyi hangi amaçla ziyaret edeceğinize ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişiklik gösterir. Estonya vizesinin nasıl alınacağı hakkında detaylı açıklamayı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Schengen vizesi ile de giriş yapabileceğiniz Estonya için vize başvuru sürecini sizler için yazdık. Öncelikle vize türlerini, ardından vize başvurusu esnasında önemli olan noktaları birlikte inceleyelim.

Estonya Havaalanı Transit Vizesi (A tipi) Nedir?

Estonya’nın havaalanı transit vizesi (A Tipi), bir Estonya havaalanının uluslararası transit alanından ülkeye girmeden geçiş yapmanızı sağlayan bir vizedir. Üçüncü bir ülkeye seyahat eden ve yolda bir konaklama için Estonya’da durması gereken kişiler için tasarlanmıştır.

Estonya’ya havaalanı transit vizesi alabilmek için geçerli bir pasaporta ve seyahat ettiğiniz ülke için vizeye (gerekirse) sahip olmanız gerekir. İleriye dönük seyahatiniz için de bir biletiniz olmalıdır.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı veya İsviçre vatandaşıysanız veya Estonya’ya vizesiz seyahat etme hakkınız varsa, havaalanı transit vizesine ihtiyacınız yoktur. Havaalanı transit vizesine ihtiyacınız varsa,  Estonya Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurabilirsiniz. 

Pasaportunuzun bir kopyası, biletinizin bir kopyası ve (varsa) işvereninizden veya okulunuzdan bir mektup gibi destekleyici belgeler sağlamanız gerekecektir.

Estonya Transit Vizesi (B tipi) Nedir?

Estonya’nın transit vizesi (Tip B), başka bir ülkeye giderken Estonya üzerinden geçiş yapmanıza izin veren kısa süreli bir vizedir. Estonya üzerinden kara veya deniz yoluyla seyahat etmesi gereken ancak ülkede uzun süre kalmayı planlamayan kişiler için tasarlanmıştır.

Estonya’ya transit vize alabilmek için geçerli bir pasaporta ve seyahat ettiğiniz ülke için vizeye (gerekirse) sahip olmanız gerekir. İleriye dönük seyahatiniz için de bir biletiniz olmalıdır.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı veya İsviçre vatandaşıysanız veya Estonya’ya vizesiz seyahat etme hakkınız varsa, transit vizeye ihtiyacınız yoktur. Transit vizeye ihtiyacınız varsa, kendi ülkenizdeki Estonya büyükelçiliği veya konsolosluğuna başvurabilirsiniz. 

Pasaportunuzun bir kopyası, biletinizin bir kopyası ve (varsa) işvereninizden veya okulunuzdan bir mektup gibi destekleyici belgeler sağlamanız gerekecektir. Bir transit vizenin işlem süresi değişebilir, bu nedenle seyahatinizden çok önce başvurmanız iyi bir fikirdir.

Estonya Kısa Süreli Vize (C tipi) Nedir?

Estonya’nın kısa süreli vizesi (C Tipi), 180 günlük bir süre içinde 90 güne kadar Estonya’ya giriş yapmanızı ve burada kalmanızı sağlayan bir vizedir. Estonya, Schengen Bölgesi içinde insanların serbest dolaşımına izin veren Schengen Anlaşmasının bir üyesi olduğundan, Estonya Schengen vizesi olarak da tanımlanır.

Schengen Bölgesi, karşılıklı sınırlarında pasaport ve diğer sınır kontrollerini kaldırmış olan 26 Avrupa ülkesinden oluşmaktadır. Estonya için kısa süreli vize veya Schengen vizesi ile 180 günlük süre içinde 90 güne kadar Schengen Bölgesi içinde serbestçe seyahat edebilirsiniz.

Estonya için kısa süreli vize veya Schengen vizesine hak kazanabilmek için geçerli bir pasaporta sahip olmanız ve ziyaretiniz için turizm, iş veya arkadaş ve aile ziyareti gibi iyi bir nedeninizin olması gerekir. 

Kaldığınız süre boyunca kendinizi geçindirmek için yeterli paranız olduğunu ve bir dönüş biletiniz veya gidiş dönüş biletiniz olduğunu da gösterebilmelisiniz. Kendi ülkenizdeki Estonya büyükelçiliğine veya konsolosluğuna kısa süreli vize veya Schengen vizesi için başvurabilirsiniz. 

Doldurulmuş bir başvuru formu, pasaportunuzun bir kopyası, seyahat sağlık sigortası, konaklamaya ait rezervasyonlar ve mali durumunuzun kanıtı gibi destekleyici belgeler sağlamanız gerekecektir. Kısa süreli vize veya Schengen vizesinin işlem süresi değişebilir, bu nedenle seyahatinizden çok önce başvurmanız iyi bir fikirdir.

Estonya Vizesi Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Estonya-Vizesi-Basvurusunda-Gerekli-Belgeler

Estonya vize başvurusu için gerekli belgeler, başvurduğunuz vize türüne ve ziyaret amacınıza göre değişmektedir. Ancak, Estonya’ya yapılan tüm vize başvuruları için genel olarak gerekli olan bazı belgeler vardır, bunlar arasında:

-Vize formu: Başvuru formunu, başvuracağınız Estonya büyükelçiliği veya konsolosluğunun web sitesinden indirebilirsiniz. 

-Geçerli bir pasaport: Pasaportunuz, Estonya’dan planladığınız ayrılış tarihinden itibaren en az üç ay daha geçerli olmalıdır. Ayrıca vize için en az iki boş sayfası olmalıdır.

-İki tane fotoğraf: Fotoğraflar yeni, kaliteli ve beyaz zemin üzerine çekilmiş olmalıdır.

-Uçak bileti rezervasyonu: Bu, varış ve ayrılış tarihlerinizi ve uçuşlarınızın veya diğer ulaşım araçlarının ayrıntılarını içermelidir.

-Seyahat sağlık sigortası: Seyahat sigortanız Estonya’da kaldığınız sürenin tamamını kapsamalı ve en az 30.000 € teminatlı olmalıdır.

-Konaklamaya dair rezervasyon: Bu bir otel rezervasyonu, bir kira sözleşmesi veya Estonya’daki bir ev sahibinden gelen bir davet mektubu olabilir.

-Banka hesap dökümü: Estonya’da kaldığınız süre boyunca geçiminizi sağlayacak kadar paranız olduğunu göstermelisiniz. Bu, bir banka ekstresi, bir kredi kartı ekstresi veya işvereninizden veya sponsorunuzdan bir mektup şeklinde olur.

Ziyaretinizin amacına bağlı olarak bir çeşit belge göstermeniz, vizenizin kısa sürede onaylanması açısından yararlıdır. Estonya’daki bir ev sahibinden davet mektubu, işvereninizden veya okulunuzdan bir mektup avantaj sağlar. 

Benzer şekilde işiniz veya eğitiminizle ilgili belgeleri de başvuru dosyanıza eklemeniz gerekir.

Belirli vize başvurunuz için gerekli olan belirli belgelerin bir listesi için başvuracağınız Estonya büyükelçiliği veya konsolosluğuna danışmak iyi bir fikirdir.

Estonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Estonya-Vizesi-Kac-Gunde-Cikar

Estonya vizesi normal şartlar altında 5 iş günü içinde çıkar. Vize başvurunuzun işleme süresi bazı etkenlere bağlıdır. Başvuru formunuzda eksik bilgi veya belge olması ile yüksek talep nedeniyle sürenin uzama ihtimali vardır.

Bu nedenle, vize başvurunuzu mümkün olduğunca erken yapmanız ve tüm gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunmanız önemlidir.

Estonya Vize Başvurusu İçin Seyahat Sağlık Sigortası Satın Almalı Mıyım?

Evet, Estonya vizesi başvurusu yaparken, seyahat sağlık sigortası satın almanız gerekir. Estonya vize başvurusu sırasında, seyahat sağlık sigortası poliçenizi veya kapsamı hakkında bilgi veren bir belgeyi ibraz etmeniz gerekir. 

Bu belge, Estonya vizesi alırken göstermeniz gereken bir belgedir. Seyahat sağlık sigortası, Estonya’da sağlık hizmetlerinden yararlanmanız durumunda size karşılık gelen masrafları karşılamak için önemlidir. Bu nedenle, seyahat sağlık sigortası satın almanız gerekir.

Estonya Vizesi İle Hangi Ülkelere Girebilirsiniz?

Estonya vizesi ile Schengen Bölgesi’nde bulunan ülkelere giriş yapabilirsiniz. Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkelerinden oluşan bir bölgedir ve aşağıdaki ülkeleri içerir:

  • Avusturya
  • Belçika
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Almanya
  • Yunanistan
  • Macaristan
  • İzlanda
  • İtalya
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Hollanda
  • Norveç
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya
  • İspanya
  • İsveç
  • İsviçre

Estonya vizesi ile bu ülkelerin hepsine giriş yapabilirsiniz, ancak her ülkenin kendi gümrük ve vize gerekliliklerine uymak zorundasınız. Schengen Bölgesi dışındaki ülkelere giriş yapmak isterseniz, o ülkelerin vize gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekir.

Skorumuz
Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close